Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az álmok stabilizálása és tisztasága

2017.03.22

Az álmok stabilizálása és tisztasága

 

Önmagunkra fókuszálás:

A saját magunkra való koncentrálás nyugtató hatással bír az álmon belül, és ez által nagyobb figyelmet tudunk fordítani az álom megtartására.

A tapasztalatlan tudatos álmodók nagy rétege azonnal a dolgok közepébe akar vágni, attól tartva, hogy az álom hamarosan szétesik. Ez izgatottságot vált ki bennük, amit az elméjük azzal kompenzál, hogy megszünteti az álmot, és felkelnek.

Ezért ne kapkodjunk, álljunk meg, lazítsunk, és koncentráljunk. Tudatosítsuk magunkkal, hogy bőven van időnk. Akár mennyire is úgy érezzük fel fogunk ébredni, hitessük el magunkkal, hogy ez addig nem fog bekövetkezni, ameddig mi nem akarjuk, hisz itt mi irányítunk.

 

Kezdeti stabilizáció:

Hogy bent maradjunk az álomban két technikával is próbálkozhatunk, a kéz vizsgálatával, valamint szóbeli utasítással.

 

Szóbeli utasítás:

Elsőnek nézzük meg a BENT MARADNI szavakat. Ezek a szavak nem csak egyszerű szavak. Inkább amolyan szimbólumként vagy metaforaként tekintsünk rájuk, melyek segítenek megerősíteni egy álmot és elodázni a felébredést. Nem elég csak kimondanunk, éreznünk is kell a szavakat. Elfogadjuk, hogy az álom, amit éppen álmodunk, létezik és teljes mértékben mi uraljuk. Ha ezt ténylegesen elhitetjük magunkkal az álmaink sokkal hosszabbak és élesebbek lesznek.

 

A kéz vizsgálata:

Nézzünk le a kezünkre, tartsuk közel őket az arcunkhoz. Szánjunk elegendőidőt a vizsgálódásra és ne foglalkozzunk azzal, ami ilyenkor az álomban történik. Ne kapkodjunk, hanem alaposan nézzük meg a kezeinket. Tudnunk kell, hogy minél több időt szentelünk a figyelésnek az álmunk annál tisztább lesz.

Nézzük meg a ráncokat rajta és minden egyes apró szőrszálat, majd fordítsuk meg a kezünk és ott is figyeljünk meg minden apró részletet.

 

Szóbeli utasítások:

Miközben a kezünket vizsgáljuk egy időben szóbeli utasításokat, parancsokat is adhatunk magunknak.

A kéz vizsgálásakor, mondjuk ki hangosan, jól érthetően, magabiztosan és határozottan, hogy „MOST STABILIZÁLOM AZ ÁLMOM“

Ha gondunk akad a kezünk vizsgálatakor és az homályos, elmosódott. Akkor mondjuk ki hangosan, hogy „ÉLESEBB A KÉP“

Miután stabilizáltuk a kezünket, mondjuk el, hogy „BENNT MARADOK“de ne csak mondjuk érezzük is a szavakat.

Majd ezt követően tegyük le a kezünket és nézzünk fel, az álmunk kristály tiszta lesz. Ezek után szabadon folytathatjuk az álmunk.

 

Újra stabilizálás:

Amikor az álomban észrevesszük, hogy bármely apróbb kis része elhomályosul, azonnal áljunk meg, akár mit is csinálunk. Vegyük elő a kezünket és kezdjük el vizsgálni, valamint adjuk ki a megfelelő utasítást, hogy „MOST STABILIZÁLOM AZ ÁLMOM“ ha nem jártunk sikerrel, akkor nyomatékosítsuk a „MOST“ szavat, és ismételjük mindaddig, amíg az álom ismét nem áll össze tökéletesen.

Idővel és gyakorlással majd megtanuljuk érzékelni, hogy mikor akar szétesni egy álom. Azonban nem árt minden egyes álmunkat így kezdeni, hogy kristálytiszta képpel induljunk.

Akadnak olyan álmok, amikben elég egyszer esetleg kétszer elvégezni a kéz vizsgálást és a szóbeli utasításokat, de olyanokkal is találkozni fogunk ahol minden 2. percben el kell végezzük a gyakorlatokat, annak reményében hogy ne essen szét az álom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.